Hoppa till innehåll

Endast virtuell bowling i Brandbergen efter konkurs

Bowling i Brandbergen

Tidigare kunde du ägna dig åt riktig fysisk bowling i Brandbergen, innan kommundelens enda bowlinghall gick i konkurs. Det har dock märkts en nedgång i sporten under senare år. Förklaringen kan delvis bero på att onlinespelandet tar över ungdomarnas intresse, vilket gör att sporten inte får några nya utövare. Något som växer är dock virtuell bowling som du kan utföra i ditt vardagsrum.

Här på Brandbergen bowling kan du läsa mer om reglerna i sporten, vilka kan vara bra att kunna även om du spelar virtuellt eftersom poängräkningen brukar vara den samma. Utöver det är skillnaderna ganska stora mellan virtuell och riktig bowling.

Pandemianpassat spelande

Den största fördelen med aktiviteten bowling, oavsett om den utförs IRL eller online, är att den passar alla åldrar och därför kan utföras som en familjeaktivitet. Dessutom är det inte så fysiskt ansträngande och passar därför även i stort sett alla hälsotillstånd.

I pandemitider är det dock viktigare än någonsin att inte vistas bland andra människor om du har symtom på smitta. Då kan virtuell bowling som du spelar online med dina vänner vara ett bra alternativ, även om det förstås inte ger samma känsla.

Virtuell bowling i Brandbergen

Om du tillhör de som av olika anledningar vill, eller just nu behöver, bowla virtuellt finns det både fördelar och nackdelar att vara medveten om

  • Du missar den sociala gemenskapen, men du undviker att smitta och att bli smittad
  • Du känner inte klotets tyngd, men det sliter inte heller på dina muskler och leder
  • Det är gratis, förutom inköpspriset

Kan man bli bättre genom att träna online?

Kommer alla som nu spelar virtuell bowling i Brandbergen att ha en stor fördel när de sedan spelar på riktigt igen? Det är ytterst tveksamt på grund av de stora skillnaderna på spelet i online versionen jämfört med att spela på riktigt.

Du känner ingen tyngd av klotet och använder inte samma grepp eller spelteknik när du spelar och därför blir du inte en bättre bowlare av det. Dock så kan virtuell träning fungera på samma sätt som affirmationer gör och du blir bättre för att du tror mer på dig själv.