Hoppa till innehåll

Bowling teknik

Ansats till kast

Bowling kräver inte att du har kondition, men det kräver en viss teknik. När det gäller klotet skall hålen vara väl anpassade till tumme, lång- och ringfinger. Om klotet har för smala hål kan tummen eller fingrarna fastna, men för stora hål är inte heller bra. Viktigt är avståndet mellan tummen, ringfingret och pekfingret. Klotets vikt vara anpassat till dig. När du kommit så långt är det dags att börja titta på bowling teknik.

När du har valt klot är det dags för tekniken

För en bra ansats ställer man sig bakom överstegslinjen med ryggen riktad mot käglorna och med hälen mot linjen. Ta fyra steg samt ett par decimeters längd för glidning. Vänd dig mot käglorna med fötterna ihop. Högerhänta har mer vikt på vänster ben. Knäböj något med klotet i midjehöjd och luta dig framåt. Förberedelsen klar. Om du har som mål att utveckla din bowling teknik för att tävlingsspela redan i år gäller det även att undersöka restriktioner för träning, tävling och seriespel i bowling från och med januari 2022.

Du ställer dig sedan framför den mitterska pricken på ansatsen, siktar utefter pilarna och går fram medan du pendlar med klotet. När du kastar klotet måste du ha stannat vid övertrampslinjen. Tänk på, om du träffat för långt högerut, att du då skall flytta ansatsen åt höger och omvänt. Bra information kan du finna på Brandbergen bowling.

Mer bowling teknik

När du siktar skall du tänka på att prickarna i golvet i ansatsen hjälper dig men det är ändå inte lätt. Om du skall slå en lyckad strike skall du inte träffa direkt på käglan längst fram utan mellan den första och tredje käglan. Vänsterhänta ska tvärtom träffa mellan första och andra käglorna. Det är också lättare att lyckas få till en strike om du kan skruva klotet. Vidare, om klotet råkar hamna snett är det bättre att du flyttar dig än att du ändrar swingen.

Skruven har visat sig vara den viktigaste lärdomen i bowling och lärs till och med ut före precisionen. Skruven hjälper nämligen just precisionen. Precis som tekniken med indexfonder där man investerar och noggrannt följer utvecklingen för successiv vinning jobbar du upp din bowling teknik genom investering i tid och passion tills du når önskad framgång som amatör och proffs. Dessutom får du den fina sociala samvaron.

Bowlingens sociala aspekt

Förutom just bowling teknik bjuder denna sport på en väldigt fin mänsklig samvaro där man under spelets gång, om man så vill, har tid och möjlighet att prata, skoja, filma och instruera varandra i lugn och ro. Ofta går den sociala samvaron långt före själva tekniken och ofta är den formen av samvaro den mest populära, precis som i den lugna golfsporten.

Många arbetsgivare betalar årliga summor för att stimulera anställda att delta i just bowlingsporten till fromma för företaget. Inom dessa företag har anställda funnit bowlingen som en fantastisk social tillgång för att förbättra interna relationer.

Etiketter: