Hoppa till innehåll

Bra i bowling

Flera bowlingklot

Om du vill bli bra i bowling finns det tyvärr inga genvägar. Det är hård träning som gäller precis som i alla sporter. Först och främst bör du fundera på varför du vill bli bra i sporten. Är det för att spela professionellt eller för att kunna glänsa lite extra när du ska möta kompisarna? Det avgör kanske om du ska gå med i en förening.

Hitta rätt teknik

För att bli bra i bowling måste du hitta rätt teknik. Om du blir medlem i en förening kommer du ha en tränare som hjälper dig med det. Du har många faktorer som spelar in. Först och främst måste du hitta ett klot med bra vikt, sedan måste du också hitta rätt sving och position. När du har gjort det kan du påbörja resan mot en perfekt bowling scoring på 300 poäng. Det är målet för många.

Vill du bli medlem i en förening för att kunna träna ännu mer är det smart att kika in hos Svenska bowlingförbundet. Där listas alla bowlingföreningar så du enkelt kan hitta en i ditt närområde. Sedan är det bara att kontakta dem om du vill ansöka om ett eventuellt medlemskap.

Bli bra i bowling genom att titta på proffsen

Ett annat sätt att bli bra i bowling är att titta hur proffsen spelar. Det kan du göra genom att se matcher live eller på videos på Youtube. Du kan studera deras teknik och hur de lägger kulan på planen. Som du kanske vet ska man inte sikta helt på den mittersta käglan när du vill få en strike. Du ska istället sikta lite åt sidan. Det finns bra instruktioner för detta på nätet.

Du kan även lära dig mer om bowling genom att betta på sporten. Precis som du får mer kunskap om svensk travsport när du spelar på ATG kan det även fungera för bowling. Då har du även chansen att vinna lite pengar på samma gång. Dock bör du alltid spela ansvarsfullt och inte spela bort pengar i onödan.

Alla kan bli bra på bowling

Något som viktigt att komma ihåg om du satsar på att bli bra i bowling är att det är en sport för alla. Vem som helst kan spela bowling oavsett tidigare erfarenhet. Det är också det som gör det så roligt. Du kan alltså börja träna tillsammans med en familjemedlem eller kompis och satsa på att bli riktigt bra tillsammans.

I övrigt är det bara att fortsätta träna och aldrig ge upp. När du väl börjar göra framsteg kommer det även bli roligare att fortsätta och träna ännu mer.

Etiketter: