Hoppa till innehåll

Maxpoäng bowling – så gör du för en perfekt serie

Perfekt strike

Hur ska du egentligen göra för att få till en perfekt serie och uppnå maxpoäng bowling? Då måste du slå 12 strikes vilket ger dig 300 poäng totalt. Det ligger mycket träning bakom och du måste bowla regelbundet för att lyckas. Den första svensken som gjorde detta var en man som hette Albert Nummelin. Han lyckades med detta år 1928.

Träna så ofta du kan

Om du har som målsättning att en gång få in maxpoäng bowling är det viktigt att du börjar träna så ofta du kan. Oavsett vart du bor i Sverige kan du räkna med att din stad har en bowlinghall. Du kan då gå med i en förening och börja träna flera gånger i veckan. Då kan du få hjälp av en tränare för att förbättra din teknik och höja din bowling scoring med tiden.

Du kan även låta dig inspireras av proffs och se hur de gör för att få in sina maxpoäng. Varje år arrangeras till exempel bowling SM där de bästa spelarna i Sverige gör upp om vem som är bäst i landet. Då avgörs både lagtävlingar och individuella tävlingar under en hel vecka.

Maxpoäng bowling genom perfekta strikes

Nyckeln till att nå ett perfekt score är att veta hur du får in en strike. Först och främst måste du ha rätt klot. Det gäller att välja ett som är lagom tungt som du känner att du har kontroll över. Hur du rör kroppen spelar också stor roll. Du ska hålla axlarna raka och vrida din arm. För många krävs det mycket träning innan de bemästrar denna tekniken på ett bra sätt.

Många tror även att du måste skjuta rakt för att få en strike men så är det inte. Du ska istället sikta på käglan som står till höger om mitten. Försök göra så mycket research som möjligt som du omsätter i praktiken. Precis som när du ska handla kryptovaluta gäller det att vara så förberedd som möjligt.

Så bra är eliten

Hur vanligt är det egentligen att proffsen får in maxpoäng bowling under tävlingar? De flesta proffs snittar runt 9-10 strikes under en match. De är alltså säkra men det är svårt att få in en perfekt serie. Vissa har dock lyckats med detta flera gånger. Det finns ingen exakt statistik på hur många som gjort en perfekt serie men det har skett mer än 3000 gånger.

Som du hör är det alltså inte omöjligt att få in ett sådant score. Det gäller bara att du är hängiven och tränar regelbundet. Då är du en bra bit på vägen.