Hoppa till innehåll

Satsa på bowlare – odds och betting på bowling

Bowlingklot och käglor

För många är bowling en rolig hobby men det kan också vara så mycket mer än så. Det finns de som tävlar i bowling på heltid. Är du duktig kan du alltså satsa på att bli en professionell bowlare. Om du inte känner för det kan du fortfarande följa de tävlande och de olika mästerskapen på nära håll, både i Sverige och utomlands.

Olika tävlingar

Precis som med alla sporter tävlar bowlare i olika tävlingar. De kan antingen tävla individuellt eller i lag. Om du vill göra det lite extra spännande att följa tävlingarna kan du betta på de olika matcherna. Det finns många spelbolag som erbjuder möjligheten att spela bowling. Du kan till exempel betta på vilken bowling scoring du tror det kommer bli i en match. Du kan även satsa på vad du tror det kommer bli för slutresultat.

Intresset för bowling har ökat i Sverige efter succén i bowling VM i Dubai där det svenska laget tog VM-guld. De vann den rafflande finalen mot Finland och tog hela sju medaljer i hela mästerskapet. Svensk bowling har alltså en lysande framtid framför sig vilket bådar gott om du vill betta.

Betta på en specifik bowlare

De som följer fotboll har vanligtvis en eller flera favoritspelare som de följer lite extra. Detsamma kan du göra i bowling. Det finns många duktiga svenska och utländska bowlare som är värda att hålla ögonen på. Du kan till exempel betta på matcher där de spelar eller på att de ska göra flest poäng. I det svenska VM-laget ingick bland annat spelare som William Svensson och Joline Persson. De spelar både i landslaget och sina lokala klubblag.

Du behöver inte bara ha med bowlingmatcher på din spelkupong. Du kan även kombinera det med andra matcher och sporter. Det kan liknas vid Europatipset där du spelar på flera matcher på samma kupong. Då har du chansen på en större vinst. De flesta väljer detta spelsätt för att få upp oddset och spela för en lägre insats.

Följ bowlingen noggrant

Det finns inga säkra bets men ju närmare du följer bowlingen desto större koll har du på lagen. Genom att lära dig en spelares styrkor och svagheter har du säkerligen en hum om hur det kommer gå i matchen. Läs nyheter om olika bowlare och kolla på matcherna om du har möjlighet. Då kan du lägga dina bets med större självförtroende.

Skapa ett konto på en spelsajt och börja titta ut olika events inom bowling att spela på. Tänk dock på att alltid spela ansvarsfullt för pengar du har råd att förlora.

Etiketter: